TARCEA OPTIC SRL, persoană juridică română cu sediul social în județul Sibiu, localitatea Mârșa, str. Caltun, nr. 18, înregistrată la Registrul Comerțului de lângă Tribunalul Sibiu sub nr. J32/902/2015, CIF RO35015764, în calitate de OPERATOR, prelucrează datele cu caracter personal in conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice in ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulație a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind Protecția Datelor), denumit in continuare „Regulamentul”.

I. CE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL?

„Datele personale” sau “datele cu caracter personal” sunt acele informații unice individuale privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”), referitoare la nume, adresa, cod numeric personal, IP sau număr de telefon, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

De fiecare data când solicitam datele tale personale o sa iți explicam scopul pentru care ne sunt necesare, unde păstrăm datele tale si cine are acces la acestea. Bineînțeles, te informam ca oricând dorești, iți punem la dispoziție informațiile pe care le deținem despre tine si bineînțeles ca le vom șterge daca ne soliciți acest lucru.

II. CE DATE PERSONALE COLECTAM SI DE CE LE COLECTAM?

Colectam date cu caracter personal pentru a putea răspunde cu succes solicitărilor tale. Furnizezi unele din aceste date direct, de exemplu, atunci cand ne scrii un mesaj prin intermediul formularului de contact sau, indirect, date de identificare prin adresa ta IP. Noi nu folosim adresa ta IP pentru a te identifica, dar te informam ca aceasta este stocata in momentul in care accesezi website-ul nostru – in principal din motive de securitate. Ai dreptul de a solicita ștergerea IP-ului! In funcție de interacțiunile pe care le ai cu website-ul nostru, datele cu caracter personal pe care le colectam sunt următoarele:

  • Nume si prenume – pentru identificare;
  • Adresa de email – pentru comunicare;
  • Număr de telefon – pentru comunicare;
  • Companie – pentru identificare;
  • Domeniu de activitate – pentru identificare;

Datele cu caracter personal solicitate in momentul transmiterii mesajului sunt folosite DOAR pentru a putea lua legătura cu tine si a răspunde cererii tale. Ulterior pot fi solicitate si date prevăzute de codul fiscal pentru facturarea produselor comandate/câștigate.

Date transmise involuntar, atunci când interacționezi cu website-ul nostru:

Adresa IP – Atunci cand vizitezi website-ul nostru, adresa IP este înregistrată. Insa noi NU folosim adresa ta de IP pentru a te identifica sau pentru a fi folosita in alte scopuri.

Sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare si alte informatii despre modul in care ai interactionat cu website-ul. Putem colecta aceste informatii prin folosirea cookies sau a altor tehnologii similare. Pentru detalii va rugam sa consultati si Politica privind fisierele cookies.

III. CARE ESTE TEMEIUL LEGAL PENTRU PRELUCRAREA ACESTOR DATE?

Datele pe care ni le oferi voluntar (nume, prenume, telefon, adresa de email) – temeiul legal este diferit:

-consimtamantul tau. (art. 6 alin. (1) lit a din Regulamentul (UE) 679/2016) pentru activitatile de marketing direct, transmiterea de newsletter, invitatii la evenimente, etc

-demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract sau pentru executarea unui contract(art. 6 alin. (1) lit. b si c din Regulamentul (UE) 679/2016) pentru achizitionarea serviciilor sau produselor noastre.

In privinta datelor pe care le colectam automat prin folosirea cookies sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea website-ului, si selectarea optiunii DA/De acord iti dai in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii. Pentru detalii te rugam sa consultati si Politica privind fisierele cookies.

IV. CARE ESTE SCOPUL COLECTARII DATELOR SI CUM FOLOSIM INFORMATIILE TALE PERSONALE?

TARCEA OPTIC SRL in calitate de Operator, poate colecta Datele cu Caracter Personal pentru, dar fără a se limita la, următoarele motive:

4.1. MARKETING

-Scopul colectării datelor cu caracter personal: trimiterea materialelor de marketing (newslettere, invitatii la evenimente etc.) pentru prezentarea companiei clientilor si potențialilor clienti ai Accace

-Temei juridic: consimtamant [articolul 6, paragraful 1, litera a) din Regulament] si interes legitim [articolul 6, paragraful 1, litera f) din Regulament] – in scopurile comerciale ale operatorului – prezentarea serviciilor oferite si a noilor servicii

-Aria de aplicare a datelor cu caracter personal: prenume, nume, titlu, e-mail, functia, numar de telefon, interese (tari, domenii de business, tipul de materiale/comunicare), CV-uri, alte detalii pe care utilizatorul le include in caseta de mesaje disponibila

-Transfer către o tara terță: datele prelucrate in acest sens sunt transferate catre platforma Mailchimp – EU-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK: ACTIVE.
-Perioada de stocare: pe perioada consimțământului persoanei vizate sau pe perioada relației contractuale (in cazul clienților/partenerilor/furnizorilor)

-Persoane vizate: potențialii clienți, clienții, precum și orice vizitatorii ai SHOP-ului online, respectiv a platformelor de socializare;

-Categorii de prelucrare: colectare, inregistrare, organizare, structurare, stocare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, aliniere sau combinare, restrictionare, stergere sau distrugere;

-Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre TARCEA OPTIC SRL si acestia din urma), furnizorul de servicii de facturare si contabilitate, Agenția Națională de Administrare Fiscală, societatile de curierat (ex. Fan Courier, DPD Courier, Fastius Courier, DHL Courier
etc.), procesatorului de plati online (STIPE), autoritatilor abilitate in acest sens.

4.2. KYC (Know Your Client)

-Scopul colectării datelor cu caracter personal: îndeplinirea obligatiilor Operatorului care rezulta din legislatia AML si de prevenirea finantarii terorismului

-Temei juridic: respectarea unei obligatii legale [articolul 6, paragraful 1, litera c) din Regulament], in special Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare

-Aria de aplicare a datelor cu caracter personal: numele, prenumele, CNP, data  nasterii, domiciliu, eventuala resedinta temporara, cetatenia, eventuale date suplimentare cu caracter personal solicitate in conformitate cu reglementarile speciale mentionate mai sus;

-Transferul către o tara terță: datele prelucrate in acest sens sunt transferate catre platforma Mailchimp – EU-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK: ACTIVE;

-Perioada de stocare: în timpul relatiei contractuale si la 5 ani de la incetarea acesteia

-Persoane vizate: potențialii clienți, clienții, precum și orice vizitatorii ai SHOP-ului online, respectiv a platformelor de socializare;

-Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex.vanzari), furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre TARCEA OPTIC SRL si acestia din urma), furnizorul de servicii de facturare si contabilitate, Agenția Națională de Administrare Fiscală, societatile de curierat (ex. Fan Courier, DPD Courier, Fastius Courier, DHL Courier etc.), procesatorului de plati online (STIPE), autoritatilor abilitate in acest sens.

4.3. CREAREA SI UTILIZAREA UNUI CONT ÎN SHOP-UL ONLINE

WWW.OPTYU.RO.

-Scopul colectării datelor cu caracter personal: în cazul crearii si utilizarii unui cont sunt prelucrate date cu caracter personal;

-Temeiul juridic: 6 alin. (1) lit. b) – prelucrarea este necesara pentru executrea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de încheierea unui contract. Astfel, prin crearea si utilizare contului dumnevoastra se vor putea face demersurile necesare in vederea achizitionarii produselor dorite, se va putea gestiona comanda plasata, se va putea urmari istoricul comenzilor etc;

-Aria de aplicare a datelor cu caracter personal: prenume, nume, titlu, e-mail, functia, numar de telefon, interese (tari, domenii de business, tipul de materiale/comunicare), CV-uri, alte detalii pe care utilizatorul le include in caseta de mesaje disponibila

-Transfer către o țară terță: datele prelucrate in acest sens sunt transferate către platforma Mailchimp – EU-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK: ACTIVE.
-Perioada de stocare: datele cu caracter personal inregistrate in contul dumneavoastra se vor pastra pana cand dumneavoastra veti decide inchiderea contului sau daca au trecut mai mult de 3 ani de ultima autentificare în cont.

-Persoane vizate: potențialii clienți, clienții, precum și orice vizitatorii ai SHOP-ului online, respectiv a platformelor de socializare;

-Unde sunt stocate datele: datele pe care le vom descarca local se vor stoca pe serverele noastre securizate, locale si în cloud. Datele furnizate prin intermediul retelelor de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii;

-Accesul la date: datele cu caracter personal vor putea fi accesate, suplimentar fata de Operator, de platformele Google+ sau Facebook, atunci cand conectarea la platforma www.optyu.ro are loc prin intermediul lor si de furnizorii de servicii IT pentru societate sau celor carora presteaza anumite servicii de asistenta tehnica/gestionare relatii clienti (in baza contractelor incheiate intre TARCEA OPTIC SRL si acestia din urma). De asemenea, accesul la date va putea fi oferit si autoritatilor abilitate in aces sens in scopurile precis expuse.

4.4. ACHIZITONAREA PRODUSELOR (PRIN INTERMEDIUL SHOP-ULUI ON-LINE, PE PLATFORMELE DE SOCIAL MEDIA SAU TELEFONIC

-Scopul colectării datelor cu caracter personal: In vederea plasarii comenzilor (on-line si telefonic) sunt prelucrate urmatoarele date cu caracter personal: numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul, adresa de livrare, date privind facturare, detalii bancare privind plata, precum si orice alte informatii oferite voluntar de dumneavoastra prin campul „Observatii” sau in alta modalitate (in cadrul convorbirii telefonice).

-Temeiul juridic: : 6 alin. (1) lit. b) – prelucrarea este necesara pentru executrea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract. Astfel, datele dumneavoastra sunt prelucrate in temeiul incheierii contractului dintre parti pentru achizitionarea produselor in baza comenzilor plasate.

-Aria de aplicare a datelor cu caracter personal: prenume, nume, titlu, e-mail, functia numar de telefon, interese (tari, domenii de business, tipul de materiale/comunicare), CV-uri, alte detalii pe care utilizatorul le include in caseta de mesaje disponibilă;

-Transfer către o tara terță: datele prelucrate in acest sens sunt transferate catre platforma Mailchimp – EU-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK: ACTIVE

-Perioada de stocare: datele prelucrate in vederea achizitionarii produselor din platforma www.optyu.ro se vor prelucra pe intreaga durata a derularii raporturior cu OPTYU. Datele înregistrate în momentul efectuării unei comenzi telefonice vor fi păstrate pentru maxim 1 an de la momentul închiderii comenzii (livrare/ridicare din showroom). Datele înscrise în documentele financiar-contabile (ex. facturi, plăți efectuate cu cardul, plăți ramburs etc.) vor fi păstrate în arhivă timp de 5 (cinci) ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, în conformitate cu perioadele Legii contabilității nr. 82/1991 și a Ordinului 2634/2015.

-Unde sunt stocate datele: datele înregistrate prin platforma online www.Www.optyu.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele societatii securizate, locale și în cloud.

Înregistrările convorbirilor și datele comunicate telefonic vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. În cazul comenzilor livrate prin intermediul firmelor de curierat, datele de livrare vor fi stocate pe platformele online ale firmelor de curierat cu care colaborăm și vor fi supuse termenelor de păstrare ale acestora. Datele contabile le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud sau în arhiva fizică.

-Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre TARCEA OPTIC SRL si acestia din urma), furnizorul de servicii de facturare si contabilitate, Agenția Națională de Administrare Fiscală, societatile de curierat (ex. Fan Courier, DPD Courier, Fastius Courier, DHL Courier etc.), procesatorului de plati online (Netopia Payments), autoritatilor abilitate in acest sens.

4.5. PLASAREA COMENZILOR CE NECESITA RAPORT/PRESCRIPTIE MEDICALA

-Scopul colectării datelor cu caracter persona:l Pentru efectuarea comenzilor ce necesita raport/prescriptie medicală;

-Temeiul juridic: 6 alin. (1) lit. b) (temeiul contractual) si art. 9 alin. 2 lit. a) din Regulament, respectiv in urma consimtamantului explicit oferit de dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal pentru scopul specific al furnizarii unor produse particularizate conform unei prescriptii medicale.

-Aria de aplicare a datelor cu caracter personal: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, adresa de e-mail, nr. de telefon, adresa de livrare, datele medicale extrase din raportul medical (ex. distantare pupilara), detalii bancare privind plata, date privind facturarea, precum si orice alte informatii oferite voluntar de catre dumneavoastra. Produsele din aceasta categorie (ex. lentilele cu dioptrii) nu se pot elibera decât în baza informațiilor extrase din raportul de consultație optometrică, aceste informații numărându-se printre datele cu caracter sensibil prelucrate de TARCEA OPTIC SRL.

-Perioada de stocare: datele cu caracter personal se vor pastra in arhiva interna pe o perioada de 3 (trei) ani de la momentul efectuarii achizitiei.

-Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online www.Www.optyu.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

-Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), optometristii parteneri, furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre TARCEA OPTIC SRL si acestia din urma).

4.6. PROGRAMAREA ON-LINE IN VEDEREA OBTINERII UNEI CONSULTATII

-Scopul colectării datelor cu caracter personal: Pentru accesarea platformei SHOP-ului online sau a platformelor de socializare în vederea obtinerii unei consultatii;

-Temeiul juridic: 6 alin. (1) lit. b) (temeiul contractual) si art. 9 alin. 2 lit. a) din Regulament, respectiv in urma consimtamantului explicit oferit de dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal pentru scopul specific al obtinerii unei consultatii.

-Aria de aplicare a datelor cu caracter personal: se vor prelucra urmatoarele date cu caracter personal: datele rezultate din chestionarul completat anterior obtinerii programarii la consultatie, numele si prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon, date privind data si ora programarii;

-Perioada de stocare: datele referitoare la programare si cele inscrise in fisa de pacient vor fi stocate pentru o perioada de 1 an.

-Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online www.optyu.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

-Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), optometristii parteneri, furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre TARCEA OPTIC SRL si acestia din urma).

4.7. PUBLICAREA UNUI COMENTARIU PENTRU PRODUSELE DE PE SITE

-Scopul colectării datelor cu caracter personal: Pentru operatiunea voluntara de publicare a unui comentariu pe www.www.optyu.ro;

-Temeiul juridic: art. 6 alin. (1) lit. f) – interesul legitim al societatii in vederea imbunatatirii serviciilor si experienței oferite clientilor Www.optyu.ro, ajutand astfel la evaluarea calitatii produselor.

-Aria de aplicare a datelor cu caracter personal: numele de utilizator, precum si datele/informatiile oferite in mod voluntar de dumneavoastra in sectiunea destinata comentariilor despre produsele de pe site www.www.optyu.ro

-Perioada de stocare: datele vor ramane publicate pe website până când dumneavoastra veți decide să ștergeți acel comentariu sau un operator îl a șterge, voluntar sau indirect o dată cu ștergerea paginii, produsului, categoriei sau secțiunii;

-Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online www.Www.optyu.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud. Datele transmise catre Trusted Internet SRL vor fi sterse in mod automat dupa ce scopul a fost atins, in conformitate cu politica proprie. Datele sunt transmise pentru o perioada limitata de timp catre serviciul partener „Opinii de incredere by TRUSTED.RO” in scopul evaluarii serviciului/produselor achizitionate din portofoliu.

-Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. departament IR), Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții, Trusted Internet SRL (Feedback.Trusted.ro) si autoritatilor abilitate in acest sens.

4.8. INTERACTIUNEA CU SITE-UL OPTYU PRIN INTERMEDIUL RETELELOR DE SOCIALIZARE

-Scopul colectării datelor cu caracter personal: Prin interactiunea cu site-ul www.www.optyu.ro (prin termediul butoanelor integrate) se vor prelucra datele oferite de dumneavoastra voluntar prin sectiunea comentarii;

-Temeiul juridic: 6 alin. (1) lit. f) – interes legitim si art. 6 alin. (1) lit. b) – temeiul contractual.

-Aria de aplicare a datelor cu caracter personal: spre exemplu, dar fără a se limita la opiniile exprimate, imaginile inserate, numele userului de pe respectiva platforma etc;

-Perioada de stocare: 1 (un) an de la ultima vizita efectuata pe platforma Www.optyu.ro.

-Unde sunt stocate datele: Datele sunt stocate pe serverele situate în Uniunea Europeană (servere Google – Irlanda pentru cookie-uri terțe).

-Accesul la date: Furnizorii de servicii, cum ar fi hostingul sistemelor IT, servicii de asistență tehnică și furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții. Autoritățile de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale. Platforme de socializare, motoare de căutare: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Youtube

V. CUI TRANSFERAM DATE CU CARACTER PERSONAL?

Nu vom dezvalui informatiile tale catre terte parti, pentru a fi utilizate in propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fara consimtamantul tau. Totusi, este posibil sa dezvaluim informatiile tale catre urmatoarele entitati:

Furnizori de servicii. Putem dezvalui informatiile tale altor companii care ne furnizeaza servicii si actioneaza in calitate de persoane imputernicite, cum ar fi companiile care ne ajuta pentru facturare, companiilor care se ocupa de mentenanta website-ului sau care trimit e-mailuri in numele nostru. Aceste entitati sunt selectate cu o grija deosebita pentru a ne asigura ca indeplinesc cerintele specifice in materie de protectie a datelor cu caracter personal. Aceste entitati au o capacitate limitata de a utiliza informatiile tale in alte scopuri decat cel de a ne furniza servicii;

Informatiile oferite de tine, ce contin date de identificare pot fi folosite in comunicari comerciale sau raspunsuri la solicitarile trimise de tine, iar in cazul unor solicitari legitime, vor fi transmise catre autoritatile statului sau altor parti cu consimtamantul sau la instructiunile tale.

In afara dezvaluirilor descrise in prezenta Politica de confidentialitate, este posibil sa transmitem informatii tertilor carora consimti sau soliciti sa efectuam o asemenea dezvaluire.

VI. CE DREPTURI AI CA PERSOANA VIZATA?

Protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal este un drept fundamental. Articolul 8 alineatul (1) din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene („carta”) şi articolul 16 alineatul (1) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) prevăd dreptul oricărei persoane la protecţia datelor cu caracter personal.

6.1. Dreptul de acces – Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea OPTYU o confirmare cu privire la prelucrarea sau nu a datelor cu caracter personal care o privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la următoarele informații:

a.scopurile prelucrării;

b.categoriile de date cu caracter personal prelucrate;

c.destinatarii sau categoriile de destinatari cărora datele cu caracter personal le-au fost sau urmează sa le fie divulgate;

d.acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizează ca vor fi stocate datele cu caracter personal sau, daca acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada;

e.existenta dreptului de a solicita OPTYU rectificarea sau ștergerea datelor cu caracter personal ori restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal referitoare la persoana vizata sau a dreptului de a se opune prelucrării;

f.dreptul de a depune o plângere in fata Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

g.in cazul in care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la persoana vizata, orice informații disponibile privind sursa acestora;

6.2. Dreptul de rectificare – Persoana vizata are dreptul de a obtine de la OPTYU, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc.

6.3. Dreptul de a fi uitat – Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea OPTYU stergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fara intarzieri nejustificate, iar OPTYU are obligatia de a sterge datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

a.datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

b.persoana vizata isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare.

c.persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau persoana vizata se opune prelucrarii.

d.datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

e.datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine OPTYU in conformitate cu prevederile la nivel national sau european.

f.pentru exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare;

g.pentru respectarea unei obligatii legale care prevede prelucrarea in conformitate cu prevederile la nivel european, precum si cele la nivel national;

h.din motive de interes public in domeniul sanatatii publice;

i.in scopuri de cercetare stiintifica ori in scopuri statistice;

j.pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

6.4. Dreptul la restricționarea prelucrării – Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea operatorului restrictionarea prelucrării in cazul in care se aplica una din urmatoarele situatii:

a.persoana vizata contesta exactitatea datelor, pentru o perioada care ii permite societății

OPTYU sa verifice exactitatea datelor;

b.prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând in schimb restricționarea utilizării lor;

c.operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrării, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept in instanța;

d.persoana vizata s-a opus prelucrării, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

6.5. Dreptul la portabilitatea datelor – Persoana vizata are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc si pe care le-a furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat (se face referire cu precadere la datele oferite pe un suport electronic; datele oferite pe suport material fac dificila portarea) si are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant sau pe un si este efectuata prin mijloace automate.

6.6. Dreptul la opozitie – In orice moment, persoana vizata are dreptul de a se opune, din motive legate de situatia particulara in care se afla, prelucrarii datelor cu caracter personal care o privesc. OPTYU nu va ma prelucrA datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care acesta demonstreaza ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

6.7. Dreptul la ștergere: puteți obține de la noi ștergerea datelor cu caracter personal, în cazul în care:

-datele dvs personale nu ne mai sunt necesare în raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau sunt prelucrate în alt mod;

-aveți dreptul de a vă opune prelucrării ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea mai jos) și să vă executaţi acest drept de obiecţie la prelucrare;

-datele cu caracter personal au fost prelucrate în mod ilegal;

Cu excepția cazului în care prelucrarea este necesară

-în vederea îndeplinirii unei obligații legale care necesită prelucrarea de către noi;
-în special pentru cerințele legale de păstrare a datelor;

pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept.

Puteți solicita oricând ștergerea datelor dumneavoastră, fără a invoca vreun motiv. Ștergerea datelor personale înseamnă că vom șterge Contul dumneavoastra de Utilizator de pe website și că datele dumneavoastră nu vor mai fi procesate de către noi.

Sistemele noastre se vor limita la a reține astfel de informații de arhivă pentru prevederile legale care ne sunt obligatorii, spre exemplu în legătură cu garanția legală.

6.8. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau la o autoritate dintr-un alt stat membru in care persoana vizata isi are resedinta – Fara a aduce atingere oricaror alte cai de atac administrative sau judiciare, orice persoana vizata are dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

6.9. Dreptul la o cale de atac judiciara eficienta impotriva Autoritatii Nationale de

Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau impotriva unei autoritati din statul membru in care persoana vizata isi are resedinta – Fara a aduce atingere oricaror alte cai de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoana vizata are dreptul de a exercita o cale de atac judiciara eficienta impotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autoritati de supraveghere care o vizeaza.

Fara a aduce atingere oricaror alte cai de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoana vizata are dreptul de a exercita o cale de atac judiciara eficienta in cazul in care Autoritatea nu trateaza o plangere sau nu informeaza persoana vizata in termen de trei luni cu privire la progresele sau la solutionarea plangerii depuse.

6.10. Dreptul la o cale de atac judiciara eficienta impotriva unui operator sau unei persoane imputernicite de operator – Fara a aduce atingere vreunei cai de atac administrative sau nejudiciare disponibile, inclusiv dreptului de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, fiecare persoana vizata are dreptul de a exercita o cale de atac judiciara eficienta in cazul in care considera ca drepturile de care beneficiaza in temeiul legislatiei in vigoare au fost incalcate ca urmare a prelucrarii datelor sale cu caracter personal fara a se respecta dispozitiile legale aflate in vigoare.

6.11. Dreptul de a fi reprezentata – Persoana vizata are dreptul de a mandata un organism, o organizatie sau o asociatie fara scop lucrativ, care au fost constituite in mod corespunzator in conformitate cu legislatia nationala, ale caror obiective statutare sunt de interes public, care sunt active in domeniul protectiei drepturilor si libertatilor persoanelor vizate in ceea ce priveste protectia datelor lor cu caracter personal, sa depuna plangerea in numele sau, sa exercite in numele sau caile de atac, precum si sa exercite dreptul de a primi despagubiri in numele persoanei vizate.

6.12. Dreptul la despagubiri – Orice persoana care a suferit un prejudiciu material sau moral ca urmare a unei incalcari a legislatiei in vigoare are dreptul sa obtina despagubiri de la OPTYU sau de la persoana imputernicita de OPTYU pentru prejudiciul suferit.

VII. CLAUZE FINALE
7.1. Pentru exercitarea drepturilor dvs. vă rugăm să contactați responsabilul cu protecția datelor din Societate, cu sediul în localitatea Mârşa, str. Caltun, nr. 18, jud. Sibiu.
7.2. În România funcționează Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal („ANSPDCP”) – B-dul General Gheorghe Magheru, nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336 București și aveți dreptul să depuneți o plângere atunci când considerați că v-au fost încălcate drepturile, accesând site-ul web www.dataprotection.ro.

7.3. Informarea se face prin următoarele modalități: afișare la sediul Societății, în scris, prin email – la cerere, prin publicare pe pagina web a societății.